Zola´s urtebed

kr. 389,00

Varenummer (SKU): 806 Kategori:

Beskrivelse

Jeg bliver ofte spurgt, hvilke urter jeg anbefaler, at man sørger for ,at der er til rådighed for hestene og hvordan jeg sørger for at hesten ikke selv ødelægger disse urter.

Først og fremmest så er det vigtigt at gøre sig helt klart at heste ikke har de æstetiske øjne på, når de går over en fold med urter, de spiser hvad de har lyst til og resten bliver trådt ned og så er det store arbejde, at plante en fold til med gode urter spildt.

Jeg forslå i stedet at man laver en slikbutik til hestene, et lille stykke af fx. folden kan skærmes af og tilplantes eller du kan lave en plante kasse med alle de gode urter vi gerne vil give vores heste mulighed for at spise friske.

Så kan hestene følges ind eller til og efter et passende stykke tid, følges tilbage til folden. Urterne bliver ikke på samme måde trådt ned og bliver de, så har de tid til at komme sig eller du kan sætte nyt uden at skulle gå hele folden igennem.

Du har samtidig mulighed for at målrettet urterne til netop dit hestehold og ikke mindst sørger for at sukker mængden reduceres, for ingen tvivl om at urter indeholder sukker.

Det er ikke så svært at finde urter, der egner sig til det danske klima, nogle er gode at sætte som frø, andre har bedre af at komme direkte fra andet voksested.

På dette kursus ser vi på de urter vi kan finde i den danske natur og som vi gerne må tage lidt af, samt enkelte urter vi kan købe fra frø.

Er du i tvivl om den urt du har fundet, er en urt din hest kan tåle, så afstem altid med en bog om den danske fauna eller tag en urte kyndig med på råd.

Denne lille gennemgang af hestens slikbutik er udarbejdet på baggrund af egne optegnelser gennem mange år, brug det du kan og har lyst til.

Er du i tvivl om noget så ring  til 60 70 11 67 eller eller skriv en mail til kontakt@avhtt.dk

Mange urte hilsner

Jette Skovgaard Laubacher

Urteterapeut