Finansiering af uddannelse

Nogle af vores studerende får den fulde uddannelse betalt af arbejdspladsen, andre har en bruttolønsordning, og vi har også studerende, der finansierer deres uddannelse på egen hånd.

Uddannelsen betalt af arbejdsplads eller egen virksomhed

Betaler din arbejdsgiver dine udgifter til erhvervsrelaterede uddannelser og kurser, er de skattefri for dig. Uddannelsen eller kurset behøver ikke have relevans for arbejdet hos din nuværende arbejdsgiver.

Hvis kurset eller uddannelsen udelukkende har et privat formål for dig, er det ikke skattefrit.

Du kan skattefrit få betalt udgifter til skolen og deltagerbetaling. Udgifter til bøger, som indgår i pensum, og andet uddannelsesmateriale er skattefrit. Du kan få skattefri godtgørelse for kørsel, kost og logi, hvis du ikke går ned i løn for at få det.

Både tidligere og nuværende medarbejdere kan få skattefri uddannelse

Læs mere på Skats hjemmeside.

Uddannelsen betalt med bruttolønsordningen

Bruttolønsordningen er et skattefrit medarbejdergode, hvor man aftaler en lønnedgang, mod at virksomheden betaler for uddannelsen. Medarbejderen får dermed skattefri uddannelse, uden at udgiften belaster virksomheden.

Hvis du går et beløb svarende til studiegebyret ned i løn om året, i den periode du går på AVHTT® Uddannelser, vil din arbejdsgiver kunne bruge de 39.000 kr. på din uddannelse. Du slipper dermed for at betale skat af det beløb, der anvendes på din uddannelse. 

Arbejdspladsen kan bl.a. dække udgifter til studiegebyr, bøger og befordring til uddannelsesstedet og har fradragsret for udgifterne. Dette gælder uanset, om uddannelsen betragtes som efter- eller videreuddannelse. 

Det er en betingelse, at det er arbejdspladsen, der stiller uddannelsen til rådighed. Medarbejderen må gerne vælge uddannelsen selv, så længe det er arbejdspladsen, der indgår aftalen med uddannelsesstedet og afholder alle udgifterne. 

Læs mere på Skats hjemmeside.

Uddannelse betalt af den studerende selv

Ønsker du selv at betale din uddannelsen har du mulighed for at indgå aftale om ratebetaling – eller at betale uddannelsen pr. studieår

Vi tilbyder at du rente og gebyr frit kan betale for din udannelsen over enten 24 eller 48 måneder, alt efter din valgte uddannelses varighed –

AVHTT®Rideterapeut uddannelse – kan betales pr. studie år eller over 24 måneder

AVHTT®Hesteassisteret Psykoterapeut – kan betales pr. studieår eller over 48 måneder

Du kan også vælge at betale for et modul af gangen

På tilmeldingen kan du se nøjagtig, hvad du skal betale på hesteassisteret psykoterapeut eller rideterapeut uddannelsen pr. studie år eller pr. måned, sådan at du kan planlægge din økonomi

Har du brug for en snak om dine muligheder er du velkommen til at kontakte studievejledningen på telefon 60 70 11 67 alle hverdagen mellem kl. 08.00 og kl. 11.00

Tilmeld dig for at modtage nyheder om uddannelser og kurser!

For at du kan blive tilmeldt vores nyhedsbrev skal du accepterer vores privatlivs og cookie politik

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Don`t copy text!
Scroll to Top