Hestens røgt og pleje – Førstehjælp

Dato

4 maj, 2024

Kl.

09:00

Adresse:

AVHTT®Rideterapeut Skolen

Det er vigtigt at vi har tillid til egne kompetencer, men lige så vigtigt at vi har viden, så vi kan handle korrekt i en given situation.

Modulet giver et indblik i de muligheder den studerende har for at yde førstehjælp til hest og pony, altså helt almindeligt førstehjælp til vores heste og ponyer, samt hvilke muligheder den studerende har for at hjælpe alternativt når skaden er sket, samtidig har modulet fokus på vores heste og ponyers mentale og fysiske tilstand.

På kurset er det helt almindelige dagligdags situationer vi gennemgår med fokus på teknikker og dele af terapeutiske retninger, vi kan støtte os til i vores daglige omgang med vores hest eller pony.

Kolik – Hvilke små tegn skal man holde øje med, kan vi gøre noget forebyggende, “hurtig indsats” hvor hurtigt er det og hvad gør vi for hesten eller ponyen indtil dyrlægen kommer, så forløbet bliver så roligt som muligt.

Sårpleje – Hvad er godt og hvad er skidt, vi afliver myterne og udbreder fakta.

Hovbyld – Hvordan hjælper vi bedste en hovbyld ud og hvad gør vi efterfølgende, kan vi gøre noget for at hesten/ponyen ikke får hovbylder igen.

Hvordan hjælpe vi en gaffelbåndsskade, en forvridning, sene skader osv. den rigtig vej, hvad skal vi være obs på.  Hvilke tiltag i forhold til tilskud, foder osv., samt hvilke terapiformer er gode og hvilke skal man være opmærksom på i forhold til op healing.

Mavesår – Hvad kan vi selv gøre både når vi står med et aktivt mavestår, når hesten ikke er i medicinsk behandling, når vi er kommet over på den anden side og hvordan forebygger vi.

Hvad med lus og utøj, hvilke urter er gode at bruge, hvordan og hvorfor

Hvordan håndterer vi bedst en angst fyldt trailerlæsning, separations angst, hvordan ser vi hvad “problemet” er så vi kan støtte korrekt.

Vi ser på teknikker til at stimulere vores heste i deres arbejde og deres restitution efter “arbejdet” det gælder både fysisk og mentalt.

Vi ser på teknikker til afspænding både når der er akut brug for en afslappet hest, men også i forbindelse med op heling af skader og genoptræning.

Vi arbejder med baggrund i specifikke manuelle teknikker inden for Kranio sakral terapi, osteopatisk kraniel terapi, traditionel kinesisk medicin med fokus på 5-element og yin og yang her under meridian massage.

Blomster dråber er også et af de områder vi kommer ind på, hvor er det effektivt, i hvilke situationer er det en god hjælp og hvilke blandinger kan man anbefale sådan generelt.

Urter, naturmedicin og homøopati, som samarbejdspartner – hvilke urter er gode at have i sit staldapotek, hvor er urter effektive og ikke mindste kontraindikationer, altså hvor skal du passe på med at bruge urter og naturmedicin.

Foder, kan gøre en himmel til forskel for en skadet hest, hvad skal vi give og hvad skal vi ikke give en hest i forskellige situationer.

Hjælpemidler som magneter, keramiske produkter osv. hvor er de effektive, hvordan kan man bruge dem og selvfølgelig hvad skal man være obs. på og hvor skal man lade være med at bruge dem.

Hvad må vi selv gøre inden for lovgivningen? det er rigtig vigtigt så vi kan opretholde et godt samarbejde med dyrlægen.

Det er vigtigt at man som rideterapeut eller holistisk dyreterapeut er tillidsskabende i det terapeutiske arbejde, derfor indgår dette kursus i rideterapeut grunduddannelsen men alle med interesse for at kunne gøre en forskel for sin hest og pony er velkommen.

Modulet får du udleveret et større kompendie, der efterfølgende kan bruges som opslagsværk med egne notater.

MEDICIN HÅNDTERING KURSUS:

Vi tilbyder i samarbejde med Dyrlæge Berit Horsted Ramussen et medicinhåndteringkursus så du er godt klædt på til fremtiden – Denne del skal bestille og betales særskilt til Dyrlæge Berit Horsted Rasmussen der underviser og står for denne del.

Bestilling af medicinshåndteringkursus, hvor den praktisk del af kurset forgår i forlængelse af kurset førstehjælp til hest og pony på e-mail: guggehorsted@hotmail.com

Medicinhåndteringskurset er sammensat af et teoretisk e-learningsmodul og praktisk undervisning.

 

 

Kursus afsluttet
  • AVHTT®Rideterapeut Skolen
  • Møllegården,Hulebækvej 7
  • Ugerløse
  • Sjælland
  • 4350
  • Danmark

Information:

  • 4 maj, 2024 09:00   -   5 maj, 2024 12:00
Del
Tilføj til din kalender
Don`t copy text!
Scroll to Top