Hestens røgt og pleje – Førstehjælp

Dato

8 november, 2025

Kl.

09:00

Adresse:

AVHTT®Rideterapeut Skolen

DET ER VIGTIGT AT VI HAR TILLID TIL EGNE KOMPETENCER, MEN LIGE SÅ VIGTIGT, AT VI HAR VIDEN, SÅ VI KAN HANDLE KORREKT. 

Modulet giver et indblik i de  muligheder den studerende har for at yde førstehjælp til hest og pony, altså helt almindeligt førstehjælp til vores heste og ponyer, samt hvilke muligheder den studerende har for at hjælpe alternativt når skaden er sket, samtidig har modulet fokus på vores terapi heste og ponyers mentale og fysiske tilstand.

Vi kender det nemlig godt, vi står der med en hest eller pony, der er komme til skade, er halt eller i smerte. hvad gør vi, til dyrlægen kommer og hvordan kan vi bedst muligt hjælpe vores heste og ponyer så oplevelsen bliver så rolig og håndterbar som muligt.

På kurset er det helt almindelige dagligdags situationer vi gennemgår fx.:

Kolik – Hvilke små tegn skal man holde øje med,  kan vi gøre noget forebyggende, “hurtig indsats” hvor hurtigt er det og hvad gør vi for hesten eller ponyen indtil dyrlægen kommer, så forløbet bliver så roligt som muligt for både hest, ejer og dyrlæge.

Sårpleje – Hvad er godt og hvad er skidt vi afliver myterne og udbreder fakta.

Hovbyld – Hvordan hjælper vi bedste en hovbyld ud og hvad gør vi efterfølgende, kan vi gøre noget for at hesten/ponyen ikke får hovbylder igen (så nemt)

Hvordan hjælpe vi en gaffelbåndsskade på den rigtige vej, en forvridning, seneskader osv. hvilke parametre skal vi arbejde ud fra og med

Hvordan med sommereksem, kan vi gøre en forskel lige nu og her og hvad gør vi efterfølgende for at forebygge.

Hvad med lus og utøj, hvilke urter er gode at bruge, hvordan og hvorfor

Hvordan håndterer vi bedst en angst fyldt trailerlæsning, separations angst

Vi ser på teknikker til at stimulere vores terapi heste i deres arbejde og deres restitution efter “arbejdet”

Vi ser på teknikker til afspænding både når der er akut brug for en afslappet heste, men også i forbindelse med op heling af skader og genoptræning.

Blomster dråber er også et af de områder vi kommer ind på, hvor er det effektivt, i hvilke situationer er det en god hjælp og hvilke blandinger kan man anbefale sådan generelt.

Urter, naturmedicin og homøopati, som samarbejdspartner – hvilke urter er gode at have i sit staldapotek, hvor er urter effektive og ikke mindste kontraindikationer, altså hvor skal du passe på med at bruge urter og naturmedicin.

Foder, kan gøre en himmel til forskel for en skadet hest, hvad skal vi give og hvad skal vi ikke give en hest i forskellige situationer.

Hjælpemidler som magneter, keramiske produkter osv. hvor er de effektive, hvordan kan man bruge dem og selvfølgelig hvad skal man være obs. på og hvor skal man lade være med at bruge dem.

Hvad må vi selv gøre inden for lovgivningen ? det er rigtig vigtigt så vi kan opretholde et godt samarbejde med dyrlægen.

Det er vigtigt at man som rideterapeut eller holistisk dyreterapeut er tillidsskabende i det terapeutiske arbejde, derfor indgår dette kursus i rideterapeut grunduddannelsen og på holistisk dyreterapeut uddannelsen, men alle med interesse for førstehjælp til hest og pony er velkommen.

MEDICIN HÅNDTERING KURSUS:

Vi tilbyder i samarbejde med Dyrlæge Berit Horsted Ramussen et medicinhåndteringkursus så du er godt klædt på til fremtiden – Denne del skal bestille og betales særskilt til Dyrlæge Berit Horsted Rasmussen der underviser på og står for denne del.

Bestilling af medicinshåndteringkursus, hvor den praktisk del af kurset forgår i forlængelse af kurset førstehjælp til hest og pony  på email : guggehorsted@hotmail.com

Medicin håndteringskurset er sammen sat af et teoretisk e-learnings modul og praktisk undervisning i forbindelse med kurset Førstehjælp til hest og pony.

Tilmeld dig her

Modul pris pr. person Antal Depositum
kr. 2500,00

Du betaler kun depositum nu og modtager faktura på restbeløbet

kr. 200,00
Antal Total
  • AVHTT®Rideterapeut Skolen
  • Møllegården,Hulebækvej 7
  • Ugerløse
  • Sjælland
  • 4350
  • Danmark

Information:

  • 8 november, 2025 09:00   -   9 november, 2025 12:00
Del
Tilføj til din kalender
Don`t copy text!
Scroll to Top